Despre Posta Romana

In ultimii ani am observat o oarecare miscare de schimbare a postei, dar, ca toate lucrurile administrate de stat, a fost doar de suprafata, mai o pagina de internet (care e destul de ok), mai o oarecare cosmetizare in unele oficii, dar in mare aceiasi atitudine a angajatilor, aceleasi servicii greoaie, birocratie, impartire inegala a serviciilor pe ghisee, acel sentiment ca nu vrei sa revii prea curand intr-un oficiu.
Dar ce m-a deranjat enorm este pastrarea, ca si in cazul multor altor servicii publice administrate de stat, a pauzei de pranz.
Astfel, intre 13 si 13.30, oficiul postal se inchide, la usa se formeaza o mare coada, urmand ca si activitatea in jumatatea de ora dupa ce se deschide sa fie ingreunata.
Aici stau si ma intreb, acei manageri nu pot copia lucrurile care sunt in privat, sa gestioneze pauze diferentiate, a.i. sa nu se creeze o bula de lucru in mijlocul programului, clientii sa fie serviti pe tot timpul zilei lucratoare in functie de necesitatile lor, asa cum ar trebui si sa nu fie constransi sa astepte la usa in ploaie, doar pentru ca au nimerit acolo la o ora „nepotrivita”?
Se pare ca nu, e mai simplu sa lucram prost in continuare.

Update : Sa presupunem ca doriti sa trimiteti o scrisoare care contine un cec catre o institutie aflata in Uniunea Europeana. Mergeti la un oficiu postal oarecare si solicitati sa trimiteti acest plic cu valoare declarata. Nu se poate, acest lucru functioneaza numai in oficiile postale care au serviciu vamal (in Bucuresti cam 6 la numar, unul pe sector). Atunci va hotarati sa transmiteti acest plic simplu, ca o scrisoare, asumandu-va toata responsabilitatea daca nu ajunge (fara valoare declarata). Doamna de la ghiseu va spune ca nu puteti sa-l mai trimiteti asa, deoarece deja a aflat de cec-ul continut si acum nu mai poate sa-l transmita ca o scrisoare simpla. Briliant. Va tin la curent cu ce se intampla.

Update (2) : Dupa o zi am ajuns si la faimosul oficiu postal cu vama din sectorul meu, unde cu stupoare am aflat ca putea sa-mi preia scrisoarea orice oficiu postal, nu are legatura cu vama (un bravo pentru dirigintii de oficii care isi pastoresc excelent unitatile, de nimeni intr-un oficiu nu avea idee de un serviciu de care se ocupa). Apoi a inceput hartogaraia: de completat un cartonas rosu cu nume, adresa, date de contact expeditor si destinatar, tipul transmiteri, valoare, adresa de confirmare primire. Apoi o alta foaie care insoteste plicul cu expeditorul si destinatarul cu adrese si date de contact odata in jumatatea de sus si inca odata in cea de jos (cand ajunge la destinatie jumatate se rupe si ramane acolo, jumatate se intoarce. Apoi inca doua biletele cu ce contine plicul si valoarea, expeditor, destinatar, adrese, date de contact pe fiecare (unul intra in plic, unul ramane la expeditor). Mult de scris si peste jumatate de ora pierduta. Dar pretul ramane inbatabil, 20 si ceva de ron, imbatabil de catre curieri, ajunge in 5 zile in uniunea europeana si ai si tracking al corespondentei. Si unde mai pui ca doamna de la ghiseul Oficiului Postal 6 mai si zambea si se purta frumos.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s